Köttfärsrulle...
Hejsan!!!
Idag tänkte jag skriva in ett recept som min sambo bjöd mig på i förrgår...
Detta är en rulle som hör hösten till...
Blir till ca 4-5 portioner.
300g blandfärs
2 morötter (grovrivna)
1 gul lök (hackad)
300g vitkål (finstrimlad)
1-2 vitlöksklyftor
1 kryddmått svartpeppar
1 msk senap
1 msk äkta soya
1 köttbuljongtärning
1-1½ dl vatten
salt och vitpeppar
Deg:
6dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk curry
3 msk olja
2 dl vatten
Fräs lök och morötter, öka värmen något, och fräs köttfärsen och stek tills den är jämnt grynig.
Lägg sedan i resten och koka i 10 min på svag värme.
Låt svalna.
Gör degen, och kavla ut den till en platta 30 x 40 cm.
Lägg fyllningen på mitten och pensla kanterna med uppvispat ägg.
Vik in kanterna omlott och tryck ihop dem.
Pensla med ägg och stö över sesam eller vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min i 200-225C (med skarven ner)
Servera med en grönsallad eller tomatsallad.
Vår såg ut så här när den blev färdig, kanske inte så vacker, men god!!!
Glömde nämligen fröna... Hi, hi...
![image198](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/167560/images/2007/h_st_07_039_1193167332_5834488.jpg)
![image199](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/167560/images/2007/h_st_07_042_1193167392_5834489.jpg)
Ha det så bra mina vänner!!!
Höres!!!
Puss å kraaam!!!!
Idag tänkte jag skriva in ett recept som min sambo bjöd mig på i förrgår...
Detta är en rulle som hör hösten till...
Blir till ca 4-5 portioner.
300g blandfärs
2 morötter (grovrivna)
1 gul lök (hackad)
300g vitkål (finstrimlad)
1-2 vitlöksklyftor
1 kryddmått svartpeppar
1 msk senap
1 msk äkta soya
1 köttbuljongtärning
1-1½ dl vatten
salt och vitpeppar
Deg:
6dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk curry
3 msk olja
2 dl vatten
Fräs lök och morötter, öka värmen något, och fräs köttfärsen och stek tills den är jämnt grynig.
Lägg sedan i resten och koka i 10 min på svag värme.
Låt svalna.
Gör degen, och kavla ut den till en platta 30 x 40 cm.
Lägg fyllningen på mitten och pensla kanterna med uppvispat ägg.
Vik in kanterna omlott och tryck ihop dem.
Pensla med ägg och stö över sesam eller vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min i 200-225C (med skarven ner)
Servera med en grönsallad eller tomatsallad.
Vår såg ut så här när den blev färdig, kanske inte så vacker, men god!!!
Glömde nämligen fröna... Hi, hi...
![image198](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/167560/images/2007/h_st_07_039_1193167332_5834488.jpg)
![image199](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/167560/images/2007/h_st_07_042_1193167392_5834489.jpg)
Ha det så bra mina vänner!!!
Höres!!!
Puss å kraaam!!!!
Kommentarer
Postat av: ElsMarie
Tur att jag just ätit rotmos annars hade jag nog blivit sugen.
Svärmor
Postat av: Malin Ö
Åh så gott det såg ut och nog tyckte jag den var fin även utan frön!
Postat av: Jan Olsson
Det se gott ut som vanligt hos er! Ingen fläkt som behöver lagas eller så.Ha dä.
Postat av: Helena Å
Det ser väldigt gott ut. Kan ni inte adoptera mig eftersom ni verkar laga väldigt god mat båda två och jag gillar mat. kram :o)
Postat av: Ullis
Ja du brorsan...
Klart jag har en fläkt som ska göras mer med...
Jag FRYYSER!!!!! ;)
Postat av: eva-lena
MMMMMM va jag blev hungrig, ser jättegott ut, det blir till att försöka att göra detta någon dag.kram
Trackback